Trivia quiz for the British Open, golf's oldest championship

Trivia quiz for the British Open, golf's oldest championship

How well do you know the British Open? Try this quiz:

1. Who is the last non-American to win the British Open at Royal Troon?

a.) Ian Baker-Finch

p>b.) Gary Player

c.) Bobby Locke

2. Todd Hamilton saved par from 40 yards off the 18th green at Royal Troon to win a playoff over Ernie Els in 2004. What club did he use for the shot?

a.) Hybrid

b.) Putter

c.) E-Club

3. The British Open was played the first 12 years on which Scottish links course?

a.) Royal Troon

b.) Prestwick

c.) Musselburgh

4. Who is the only player to win the British Open on five different courses?

a.) Tom Watson

b.) Harry Vardon

View gallery

FILE – In this July 18, 2004, file photo, South Africa's Ernie Els looks down at his ball balanc …

c.) Bobby Jones

5. Who is the youngest player to win the British Open?

a.) Seve Ballesteros

b.) Willie Aucterlonie

c.) Young Tom Morris

6. Who was the only player who twice posted all four rounds in the 60s at the British Open & didn't win?

a.) Nick Price

b.) Ernie Els

c.) Greg Norman

7. Eight players have shot 63 in the British Open, yet only one of them went on to win. Name him.

a.) Greg Norman

b.) Rory McIlroy

c.) Nick Faldo

8. Two of the 11 players who have captured three legs of the career Grand Slam are missing the British Open. One is Byron Nelson. Who is the other?

View gallery

FILE- In this July 18, 1982, file photo, Tom Watson kisses the Claret Jug after winning the British  …

a.) Raymond Floyd

b.) Lee Trevino

c.) Billy Casper

9. Who holds the 72-hole scoring record at the British Open?

a.) Tiger Woods

b.) Nick Price

c.) Greg Norman

10. Who was the first player to win the British Open as No. 1 in the world?

a.) Nick Faldo

b.) Greg Norman

c.) Tiger Woods

11. Which player won the British Open in his major championship debut?

a.) Todd Hamitlon

b.) Ben Curtis

c.) Fred Daly

View gallery

FILE – In this July 13, 1952, file photo, British Open champion Arnold Palmer poses with his Claret  …

12. Who is the only player to have the best score in each of the four rounds at the British Open, one of golf's rarest feats?

a.) J.H. Taylor

b.) Tiger Woods

c.) Ben Hogan

13. Who was the last amateur to win the British Open?

a.) Richard Burton

b.) Bobby Jones

c.) Harold Hilton

14. Who was the last Scottish-born player to win the British Open in Scotland?

a.) Sandy Lyle

b.) Paul Lawrie

c.) Tommy Armour

15. Who finished the most strokes under par in the British Open?

a.) Rory McIlroy

View gallery

FILE – In this July 18, 2004, file photo, Todd Hamilton of the United States kisses the trophy after …

b.) Tom Watson

c.) Tiger Woods

16. In the famous ''Duel in the Sun'' at Turnberry in 1977 between Tom Watson & Jack Nicklaus, which player had the 36-hole lead?

a.) Johnny Miller

b.) Roger Maltbie

c.) Peter Oosterhuis

17. What feat by Seve Ballesteros in the British Open will be the most difficult to repeat?

a.) He saved par from a bunker left-handed & right-handed in the same round

b.) He won the claret jug on Saturday, Sunday & Monday

c.) He broke par without hitting a single fairway

18. Who named his daughter in honor of winning the British Open?

a.) Mark Calcavecchia

b.) Tom Lehman

c.) John Daly

ANSWERS

1. c

2. a

3. b

4. a

5. c

6. b

7. a

8. a

9. c

10. c

11. b

12. a

13. b

14. b

15. c

16. b

17. b

18. a

Sports & RecreationGolfBritish Open

Share and Enjoy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *